Göcsej Ép-Ker Kft.

TERRAPLAST PLUS S8 nagyszilárdságú HDPE felületszivárgó

Lemezsúly: 550 ±5% g/m2
A domborulat magassága: 8 mm
Terhelhetőség: 250 kN/m2
Légtérfogat: 5,5 l/m2

TERRAPLAST PLUS S8

TERRAPLAST PLUS GEO HDPE felületszivárgó nagyszilárdságú PP fátyolkasírozással

Lemezsúly: 700 ±5% g/m2
A domborulat magassága: 8 mm
Terhelhetőség: 250 kN/m2
Légtérfogat: 5,5 l/m2

A szivárgó víz elvezetése a HDPE lemez és a domborulatai által tartott PP fátyol között történik. Az épülettől távolabb (1-2 m-re) is képes elvezetni a torlaszvizet. Talajvízszint süllyesztéshez is használható (pl. vízszintesen beépítve szabadtéri létesítmények pályái alatt). Szivárgó draincsővel összeépítve alkalmazandó.

TERRAPLAST PLUS GEO HDPE

TERRAPLAST PLUS-AC rögzítő szeg és gomb

A függőlegesen elhelyezett 8 mm-es TERRAPLAST® PLUS lemezek rögzítésére szolgál. Acél rögzítő szegből és műanyag alátétből áll. Az alátét illeszkedik a lemez domborulataiba, így a szeg kiszakadás nélkül rögzíti a lemezt. A pincefal előtti szivárgólemezt a vízszigetelés fölött, a lemez felső szélétől min. 5 cm, egymástól 20 cm távolságban kell rögzíteni.

TERRAPLAST PLUS-AC rögzítő szeg

TERRAPLAST PLUS-AC lezáróprofil

A lezáró profil a szivárgólemez és a vízszigetelés közti rést zárja le. A szivárgólemez anyagával megegyező műanyagból készült profil beépítése a 8 mm-es TERRAPLAST® PLUS lemezek felső szélére történik, feladata, hogy megakadályozza a visszatöltött földnek a lemez és a védendő vízszigetelés közé jutását. További szerepe az is, hogy a falon lefolyó nedvesség nagy részét a szivárgólemez külső oldalára vezesse.

TERRAPLAST PLUS-AC lezáróprofil

TERRAPLAST PLUS AC Bituband

Anyagában tapadó tömítőszalag. A TERRAPLAST® PLUS felületszivárgó lemezek toldásainak és más szerkezetekhez való vízzáró csatlakozásának anyaga. Használatával a lemezek átlapolásánál minimálisra csökken az átjutó víz mennyisége.

TERRAPLAST PLUS AC Bituband

TERRAPLAST DRAIN-AC

Anyaga: sárga színű PVC cső vagy fekete színű LPE cső
Alkalmazási területe: A TERRAPLAST® PLUS dombornyomott szivárgólemezek vagy egyéb felületszivárgók (pl. geotextília szűrőréteggel ellátott egyszemcsés kavics vagy formahabosított és profilozott zártcellás hőszigetelés) által elszivárogtatott felszín alatti vizek összegyűjtésére és elvezetésére szolgáló perforált flexibilis műanyag cső. A PVC anyagú hosszan tartó UV sugárzásra érzékeny, hidegben könnyen törik, a fekete LPE anyagú jobb mechanikai tulajdonságokkal bír és fokozottan UV álló. Beépítéskor a TERRAPLAST® PLUS lemez alatt min. 20 cm-rel lentebb, egy lejtésben kialakított betonvályúba, szivárgó kavicsban geotextília szűrőréteggel kell elhelyezni.

TERRAPLAST DRAIN-AC

TERRAPLAST GEOTEX

Anyaga: Tűnemezelt, nem szövött, gyökérálló filcszerű műanyag szűrőréteg Sűrű szálszerkezete révén hatékonyan felfogja a talajban lévő finom talajszemcséket, miközben a vizet átengedi. Anyagánál fogva gyökérálló és korhadásmentes, felülete hőkezelt, ezért mechanikai tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos eljárással készülő geotextíliáknak.

TERRAPLAST GEOTEX

Alkalmazási területe: Szűrő, vagy védő-elválasztó rétegként egyaránt használható. Mélyépítési munkáknál filterként használják, megakadályozva azt, hogy a durva kavics vagy zúzalékrétegbe a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódjanak. Használatával csökkenthető a szivárgókavics mennyisége, növelhető a drén hatásfoka és élettartama. Magasépítésben a vízszintes vízszigeteléseknél bitumenes lemezek betonozás előtti mechanikai védelmét oldja meg vagy az oldószervándorlás miatt össze nem illeszthető építőanyagok (pl. polisztirol hőszigetelés és PVC vízszigetelő lemez) elválasztását biztosítja. Épület körüli terheletlen filterként, illetve védoelválasztó rétegként javasoljuk alkalmazását, míg a nagyobb terheléssel számoló útépítéseknél a 200 és a 300 g/m2 súlyú geotextília használatos.

TYPAR® PRO 125

Anyaga: Nem szövött, hőkötéssel készülő PP fátyol. Geotextíliához hasonló, de annál nagyobb szilárdságú és kisebb nyúlású védő, elválasztó, szűrő réteg. A természetben előforduló savak és alkáliák nem károsítják. Gyökérálló, baktériumoknak ellenáll. A finom szemcsék megszűrése mellett stabilizáló hatású is, jelentős mértékű oldalirányú erők felvételére is képes.

TYPAR® PRO 125

Alkalmazási területe: Tetőteraszok, fordított rétegrendű, leterhelt lapostetők hőszigetelésre fektetve megakadályozza a finom kavicsszemcsék bejutását az XPS hőszigetelő lapok közé, megóvja az alatta lévő hőszigetelő táblákat vagy vízszigetelő lemezeket a mechanikai hatásoktól. Zöldtetőkben beépítve megakadályozza a humusz lemosódását a vízelvezető (vagy vízmegtartó) pl. TERRAPLAST® PLUS S20P rétegbe, vagy gyökérvédelmet biztosít. Épület körüli szivárgórendszerek elemeként és egyéb mélyépítési munkáknál a geotextíliához hasonlóan filterként használják, megakadályozva azt, hogy a durva kavics vagy zúzalékrétegbe a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódjanak. Használatával csökkenthető a szivárgókavics mennyisége, növelhető a drén hatásfoka és élettartama (nem tömítődik el). Kiselemes térburkolatok vagy gépkocsi behajtók alatt az említett szűrő funkció mellett megakadályozza az altalajból a növények felszínre jutását, a burkolat kőzúzalékának talajba fúródását és az ebből adódó egyenetlen süllyedését, valamint azt, hogy a különböző ágyazó rétegek egymással elkeveredjenek. Kertészeti felhasználás során a TYPAR® geotextíliával körbevett humusz nem mosódik össze a környező rosszabb minőségű talajokkal. A telepített növényzet talajának minősége tovább fenntartható, megakadályozza az eróziót.